Zwangerschapsverschijnselen

Ben jij op zoek naar zwangerschapsverschijnselen? Wil jij antwoord op de vraag; ben ik zwanger? In deze blog behandelen we de meest voorkomende verschijnselen van zwangerschap.

Gezwollen en pijnlijke borsten
Pijn of tintelend gevoel in de borsten is een van de meest voorkomende symptomen van de zwangerschap. Vroeg in de zwangerschap zullen de borsten opzwellen en veranderen van vorm, die zich voorbereiden om melk te produceren. Als gevolg kunnen de borsten voor een paar maanden teder en gevoelig aanvoelen.

Constipatie
Als u zwanger bent, drukt de baarmoeder direct tegen de blaas, dit leidt tot meer frequent urineren. De toegevoegde druk en intestinale veranderingen kunnen ook obstipatie veroorzaken.

Areola rond tepel wordt donkerder
Voor veel vrouwen kunnen hormonen ervoor zorgen dat de kringen rond de tepels tijdens de zwangerschap verruimen en donkerder worden. Dit gebeurt als het lichaam zich klaarmaakt voor borstvoeding.

Vermoeidheid
Veel vrouwen voelen zich al heel vroeg in de zwangerschap moe. Vermoeidheid is vaak een van de eerste verschijnselen van zwangerschap. Deze vermoeidheid zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden tot week 12, wanneer de placenta volledig is gevormd.

Geurgevoeligheid
Veel vrouwen hebben een verhoogd gevoel van geur tijdens de zwangerschap. Dit symptoom is een van de meest voorkomende vroege tekenen dat je zwanger zou kunnen zijn.

Verhoogde basale temperatuur
Een positief teken van de zwangerschap is een toename van ongeveer een graad die voor meer dan twee weken aanhoudt.

(Ochtend)misselijkheid
Misselijkheid is een van de meest voorkomende bijwerkingen van de zwangerschap. Het wordt veroorzaakt door de toename van de hormonen. Deze misselijkheid beperkt zich niet tot de ochtend, maar kan over heel de dag worden ervaren.

Ongebruikelijke honger
Zwangere vrouwen hunkeren meer naar voedsel dan gewoonlijk. Dit is het gevolg van hormonale veranderingen in het lichaam.

Ontbrekende periode
De meest voor de hand liggende indicator van de zwangerschap is een gemiste periode, maar een gemiste periode betekent niet altijd dat je in verwachting bent. Stress, voeding of een onregelmatig schema kunnen ook de oorzaak zijn van een gemiste periode.

Hoofdpijn
Je kunt last krijgen van hoofdpijn. Het kan ook zijn dat dit wat later komt. In combinatie met migraine kan dit zowel positief als negatief werken.

Levendige dromen
Dromen zijn tijdens de zwangerschap vaak versterkt. Dit komt door de schommelende hormonen.

Flauwvallen of duizeligheid
Het verschuiven van hormonen, in combinatie met hartkloppingen kan in het begin van de zwangerschap leiden tot een geleidelijke afname van de bloeddruk. Als gevolg ervaren veel vrouwen periodes van duizeligheid.

Stemmingswisselingen
Veel vrouwen ervaren emotionele stemmingswisselingen tijdens de zwangerschap. Je raakt bijvoorbeeld snel geirriteerd en je huilt om niets. Ook deze stemmingsveranderingen staan onder invloed van hormonen.

Plaats een reactie