Tweede week van de zwangerschap

Je bent nu 2 weken zwanger. Eigenlijk ben je ook hier net als bij de eerste week, nog niet helemaal zwanger. Het heeft ook hierbij weer te maken met de telling van het aantal zwangerschapsweken. In de tweede week ben je 8-14 dagen zwanger, je zit in de eerste maand en in het eerste trimester.

Baby week 2 van de zwangerschap

De baby bestaat eigenlijk nog niet in de tweede week dat je zwanger bent. Maar het moment van de bevruchting komt nu wel erg dichtbij. Aan het einde van de 2e week vindt namelijk de eisprong plaats. Dit wil zeggen dat er een rijpe eicel vrijkomt en deze zal in het begin van de 3e week bevrucht worden door een spermacel. Hierbij is de kans groot dat je aan het einde van de tweede week seks hebt gehad, deze ging vooraf aan de bevruchting. Spermacellen moeten immers een lange reis maken om bij de eicel te komen. Ze liggen dan klaar in de eileider wanneer de rijpe eicel voorbij komt. De meest vruchtbare dagen liggen in de twee dagen voor de ovulatie tot het moment zelf.

Jij in week 2 van de zwangerschap

In de tweede week heeft de bevruchting nog niet plaats gevonden. Je hebt dan ook nog geen last van lichamelijke veranderingen. Zoals bij iedere menstruatiecyclus maakt je lichaam zich klaar voor een mogelijke zwangerschap. De eicel gaat in deze tweede week zwanger zijn wel verder rijpen en komt vrij tijdens de eisprong. De baarmoederwand zal hierbij ook dikker worden, deze zal dan klaar worden gemaakt voor een eventuele innesteling. Na de bevruchting zullen er snel veranderingen optreden.

Tips zwangerschap week 2
Het gebruik van alcohol en roken, daar kun je maar beter mee stoppen. Als je zwanger bent is het beter dat je hier vanaf blijft en goed let op wat je eet en drinkt. Een ongeboren kindje krijgt alles wat jij binnenkrijgt ook binnen. Alcohol, drugs en roken zijn alle schadelijk voor je kindje, het kan zelfs zorgen voor een miskraam. Daarom kun je maar beter stoppen als je zwanger probeert te worden, maar ook tijdens je zwangerschap: Laat het staan! Jij hebt nu de verantwoording voor twee.

Plaats een reactie