5 tips voor een heerlijke noten lunch

Ben jij die saaie boterham met kaas even helemaal zat? Vaak kies je voor de veilige en snelle opties, terwijl er zoveel andere (lekkere) mogelijkheden zijn. Voeg hier wat noten aan toe en je zeker weet dat je op de gezonde tour bent. Wij geven je in dit artikel graag een aantal tips om lunchen leuker én lekkerder te maken met noten. 

Zomerse quinoa salade

Wil jij een gemakkelijke salade maken, maar wel een met een twist? Dan is deze gezonde en frisse salade zeker iets voor jou. Je hoeft simpelweg alleen maar alle benodigdheden met elkaar te mixen. Voeg gekookte quinoa en verschillende groenten als bloemkool, broccoli en ui toe. Als laatst meng je de gehakte hazelnoten, gedroogde cranberry’s en dressing toe voor die heerlijke twist! 

Muesli kwarkbollen

Makkelijk en lekker, dat is toch wat iedereen wil? Je mengt alle basisbenodigdheden met elkaar en je bent klaar. Met rozijnen, abrikoos en noten als bijvoorbeeld amandelen, cashewnoten of hazelnoten maak je er echt een feestje van. Nog lekkerder is het wanneer je een lik roomboter of wat kaas hieraan toevoegt. Ook al zijn ze vers uit de oven het lekkerste, als je ze de volgende dag nog wilt eten kun je ze nog even opwarmen in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Bietensalade met geitenkaas

Omdat we er zo van houden, nóg een heerlijke salade. Wellicht ben je het gewend om bietjes warm te eten, maar koud door de salade zijn ze ook erg lekker. Door dit te combineren met geitenkaas, appel, honing en walnoten maak jij in een handomdraai een gezonde lunch klaar.

Cashewnotensoep met amandelmelk en bloemkool

Als je het echt even helemaal anders wilt doen, maak dan eens cashewnotensoep met amandelmelk en bloemkool. Je doet de bloemkool in de oven tot het zacht wordt en je bakt uiten, kokosolie en alle kruiden samen. Dit giet je samen met de bloemkool in de keukenmachine tot het dik en romig is. Nog even opwarmen in de pan en aftoppen met wat basilicum en cashewnoten, en het genieten kan beginnen!

Boterham met (kaas) noten en appel

Kun je jouw geliefde boterham met kaas toch niet loslaten? Probeer dan eens onze boterham met kaas, noten en appel. Het enige dat je hoeft te doen is walnoten roosteren in de koekenpan, een paar sneetjes brood roosteren en deze insmeren met appelstroop. Zo blijkt jouw simpele boterham met kaas opeens ontzettend culinair!

Plaats een reactie