Het kiezen van de juiste schoenen voor baby’s

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar je hebt in allerlei soorten en maten babyschoenen. Van bekende merken tot schoenen van low-budgetketens. Het is zonde om te investeren in dure schoenen, want zeg nou zelf, zo’n kleine baby groeit daar snel weer uit, hoe schattig het ook kan zijn.

Het kan de outfit van de baby afmaken, of een toegevoegde waarde hebben. Babyschoenen zijn belangrijk ter bescherming van de babyvoet, maar wat dacht je van soepele babyschoenen terwijl de baby de eerste stapjes zet? Daarom erg essentieel om te investeren in goede schoenen, het kan allemaal.

Waar je op moet letten bij babyschoenen

Babyschoenen zijn veelal verkrijgbaar vanaf maat 16. Het lijkt veel geld voor zo’n klein miniatuurschoentje, maar er komt veel bij kijken. Zo hebben babyschoenen een flexibele zool, zodat de schoen niet knel komt te zitten. De schoen kan als het ware meebewegen met de voetjes van je baby. Ze hebben dus naast een schattig uiterlijk een belangrijke functie.

Bij het kopen van babyschoenen is het belangrijk om te letten op een paar punten. Voornamelijk of de schoen anti-slipzolen heeft. Daarnaast moet de pasvorm goed zijn en aansluiten op de voeten. Schoenen mogen niet te klein zijn, dat is vanzelfsprekend, maar ook niet te groot. Ook moeten babyschoenen zacht en licht van gewicht zijn, niet te zwaar voor de baby. Zeg nou zelf, wij trekken toch ook het liefst comfortabele schoenen aan? Tot slot is het belangrijk dat de babyschoenen een harde achterkant hebben, of dat er iets van ondersteuning aan de achterkant van de schoen zit. Dit biedt namelijk een goede ondersteuning bij de hielen. De voetjes zullen hierdoor minder snel schuiven en baby’s kunnen dan minder snel hun voeten of enkels zwikken.

Kies bijpassende anti-slip sokken

Daar waar de ene ouder genoegen neemt met enkel babysokjes en pas babyschoenen koopt wanneer de baby trekken vertoont om te willen stappen, heeft de andere ouder standaard vanaf de geboorte babyschoentjes voor de baby. Zeker in de wintermaanden is het voor een baby prettig om wel meer dan sokken te dragen. Wellicht zijn babyschoenen die ze niet snel uit kunnen schoppen een aanwinst voor de voetjes. Denk bijvoorbeeld aan schoenen met klittenband of veters.

Van schattige slofjes in pasteltinten tot stoere sneakers voor jouw baby. Hoe leuk het ook allemaal klinkt, qua materiaal kun je voor babyschoenen het beste investeren in leren schoenen met bijvoorbeeld een inlegzool. Ook hier komt weer bij kijken dat anti-slip niet mag ontbreken. Leuk om te kopen, ook leuk om te krijgen als cadeau voor jouw baby.

Plaats een reactie