Welke kinderwagen kopen?

Wordt er bijna een kindje geboren of is jouw oude kinderwagen aan vervanging toe? Dan is het de hoogste tijd om te investeren in een nieuwe kinderwagen. Helaas is dit voor velen een eindeloze zoektocht. Een goedkope kinderwagen is tegenwoordig bijna nergens meer te vinden. De prijzen gaan omhoog en ook bij kinderwagens is de inflatie goed te merken. Dit zorgt ervoor dat veel mensen terughoudender en kieskeuriger zijn geworden bij het aanschaffen van een kinderwagen. Dat is logisch. En laten we eerlijk zijn. Het is moeilijk om te kiezen tussen de honderden verschillenden soorten, kleuren en maten kinderwagens. Welke kinderwagen past het best bij jou en jouw kindje? In dit artikel bespreek ik de belangrijkste aspecten van een kinderwagen, zodat jij weet op welke aspecten je kunt focussen zonder je af te laten leiden tot overbodige details, wat de zoektocht bemoeilijkt.

Verschillende soorten

Hoewel ik hieronder meer vertel over de belangrijkste aspecten van een kinderwagen, wil ik graag eerst even kort benoemen welke soorten kinderwagens er zijn. 

Ten eerste heb je een 3 in 1 kinderwagen. Op het onderstel van een 3 in 1 kinderwagen kun je een platte reiswieg plaatsen, waardoor jouw kindje vervoerd kan worden als hij of zij ligt.

Daarnaast heb je een buggy. Deze kinderwagen is geschikt voor de wat oudere kinderen die al zelfstandig kunnen zitten.

Ten derde is er een duobuggy of duowagen. Dit is een geschikte kinderwagen als je meerdere jonge kinderen tegelijkertijd wil vervoeren.

Als laatste is er nog een hardloopbuggy. Dit is een lichte kinderwagen, waarbij je jouw kindje iets verder naar voren plaatst. Hierdoor is er voldoende ruimte aan de achterzijde van de kinderwagen om hard te lopen.

Waar op letten?

Nu je weet waar je uit kunt kiezen, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Kort samengevat zijn dit de hoofdzaken die belangrijk zijn voor het uitkiezen van een goede kinderwagen:

  • De veiligheid en het comfort.
  • Praktische zaken, zoals een verstelbare duwstang en accessoires.
  • De uitstraling en de kwaliteit.

Plaats een reactie