Zwangerschapsmassage

Massage stimuleert de doorbloeding in huid en spieren en zorgt voor een betere verdeling van energie en warmte. De lichaamshouding verbetert, waardoor de zwangere minder last heeft van spier- en gewrichtsklachten. Door een betere circulatie van bloed en lymfe verminderen typische zwangerschapsklachten als onrustige benen, spataderen en oedeem. Massage geeft ook ontspanning en een gevoel van welbehagen, waardoor de zwangere minder geneigd is tot piekeren. De baby voelt dit en reageert hierop, hij voelt zich welkom en geliefd door beide ouders. Het is een hele directe manier om contact met je kindje te maken en alvast van je nieuwe vader- en moederrol te genieten. Door middel van massage kunnen jullie je samen goed voorbereiden op de bevalling en bewust jullie kindje verwelkomen.

MASSAGE TIJDENS DE BEVALLING

Ouders zijn tijdens de bevalling vaak meer op elkaar gericht dan op het kindje. Je kunt samen communiceren met het kindje en het aanmoedigen om geboren te worden. De vader kan de zwangere masseren tijdens de bevalling, waardoor er een bundeling van liefdesenergie rond de buik en bekken ontstaat en deze spieren zich kunnen ontspannen. Zo kan de bevalling makkelijker en minder pijnlijk verlopen. Wel is het belangrijk om dit echt sámen te doen en de aandacht te richten op het kindje. Ook leer je in deze cursus dat je met bepaalde drukpunten de weeën kan opwekken, versterken en de pijn verminderen. Je kunt deze drukpunten ook gebruiken om de bevalling op gang te brengen als je overtijd bent, om te voorkomen dat deze kunstmatig moet worden ingeleid.

BABYMASSAGE

Door babymassage versterk je het gevoelscontact tussen jou en je kindje. Het is voor de ouder plezierig om te doen en je leert je kindje beter kennen. De baby raakt vertrouwd met zijn eigen lijfje en hij geniet van de aanraking en de gerichte aandacht. Door massage kunnen veel voorkomende babyklachten zoals darmkrampjes, obstipatie, onrust, slecht slapen en veel huilen verminderen of zelfs verholpen worden. Een paar weken na de bevalling kun je al met babymassage beginnen. Je bouwt het rustig op in duur en intensiteit. Wanneer je kindje twee maanden is, is het al helemaal gewend aan die aanraking en kun je het gemakkelijk een hele massage geven en leuke oefeningetjes doen. Je zult zien wat een plezier dat geeft.

Plaats een reactie