Tijdens de zwangerschap is alles nieuw voor je. Het lichaam van een vrouw verandert gedurende de hele zwangerschap. Je hormonen kunnen ook nogal gaan schommelen. Je zult je misschien wat anders gaan voelen en gedragen en extra voorzichtig zijn.

Zo wordt het hebben van seks tijdens de zwangerschap niet als een vanzelfsprekendheid gezien. Misschien vragen jullie je af of het kwaad kan voor het kindje en of het islamitisch gezien wel is toegestaan.

Artsen zijn het erover eens dat het medisch verantwoord is om seks te hebben tijdens de zwangerschap en dat het absoluut niet schadelijk kan zijn voor je kindje. De penis van de man kan op geen enkele manier doordringen tot bij de foetus. De foetus zit goed verpakt in de de vliezen en het vruchtwater en de baarmoeder is afgesloten met een slijmprop. Doordat je baby in het vruchtvlies zit kunnen zaadcellen en bacteriën hem niet bereiken.

In de Koran staat ook omschreven dat een man en een vrouw tijdens de zwangerschap seksuele omgang met elkaar mogen hebben. Dit is dus toegestaan.

Er is overgeleverd door Moelsim in Boek 8, nummer 3363 dat
Djabir (رضي الله عنه) uitsprak dat de joden vroeger zeiden:

"Wanneer een man gemeenschap heeft met zijn vrouw via de vagina maar zijnde op haar rug, zal het kind scheel zijn, dus het vers kwam naar beneden: “Uw vrouwen zijn een akker voor u - komt daarom tot uw akker, zoals het u behaagt…"  Koran 2:223

De basisregel in de Islam is dat de man van zijn vrouw mag genieten en vice versa onder alle omstandigheden, behalve op manieren die verboden zijn volgens de Koran en Soennah. Daarom is het niet van belang om te bewijzen dat het niet toegestaan zou zijn om seks te hebben tijdens de zwangerschap.